Przepis dnia - Francuskie z jabłkiem


Dziś idziemy na łatwiznę. Pieczemy pyszne ciastka francuskie z jabłkiem i zajmnie nam to okolo 10 minut.



Francuskie z jabłkiem



Skladniki:
- gotowe ciasto francuskie (1 opakowanie),
- 2 jablka, najlepiej szare renety, pokrojone w male kawaleczki,
- cukier puder
- cukier

Wykonanie:
1. Cienko rozwalkowane ciasto francuskie kroimy w kwadraty 15-centymetrowe. 
2. Na kazdym kwadracie ukladamy jablka i skladamy w trójkat. Boki przyciskamy widelcem. 
3. Pieczemy tak dlugo, ja jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego. Zazwyczaj 20 minut w temperaturze 180C.
3. Robimy lukier. Do cieplej wody stopniowo sypiemy przesiany cukier puder, intensywnie mieszajac. 
4. Smarujemy ciastka lukrem. 




WARTO WIEDZIEC:
15 powodów, dla których warto jeść jabłka