WARTO WIEDZIEC:
15 powodów, dla których warto jeść jabłka
Przepis dnia - Francuskie z jabłkiem
Dziś idziemy na łatwiznę. Pieczemy pyszne ciastka francuskie z jabłkiem i zajmnie nam to okolo 10 minut.
Francuskie z jabłkiem
Skladniki:
- gotowe ciasto francuskie (1 opakowanie),
- 2 jablka, najlepiej szare renety, pokrojone w male kawaleczki,
- cukier puder
- cukier
Wykonanie:
1. Cienko rozwalkowane ciasto francuskie kroimy w kwadraty 15-centymetrowe.
2. Na kazdym kwadracie ukladamy jablka i skladamy w trójkat. Boki przyciskamy widelcem.
3. Pieczemy tak dlugo, ja jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego. Zazwyczaj 20 minut w temperaturze 180C.
3. Robimy lukier. Do cieplej wody stopniowo sypiemy przesiany cukier puder, intensywnie mieszajac.
4. Smarujemy ciastka lukrem.
WARTO WIEDZIEC:
15 powodów, dla których warto jeść jabłka