Przepis dnia - Lody truskawkowe z blendera
Łatwe do zrobienia, domowe lody truskawkowe.
Lody truskawkowe z blendera
Porcja na 6 osób
- 60g cukru,
- sok z połowy cytryny,
- 200 ml śmietany kremówki.
2. Zamrożone truskawki wrzuć do blendera (może być mikser do smoothie). Zmiksuj.
3. Dodaj cukier i sok z cytryny, zmiksuj.
4. Dodaj śmietanę. Zmiksuj. Podaj w pucharkach, udekoruj świeżymi truskawkami.
WARTO WIEDZIEC:
Truskawki zawierają wysoki poziom azotanów, które ułatwiają przepływ krwi i tlenu. Badania sugerują, że po najedzeniu się truskawek przed treningiem zwiększamy wytrzymałość organizmu oraz spalamy więcej kalorii.
Składniki:
- 400g truskawek,- 60g cukru,
- sok z połowy cytryny,
- 200 ml śmietany kremówki.
Wykonanie:
1. Włóż truskawki do zamrażarki, odłóż parę do dekoracji.2. Zamrożone truskawki wrzuć do blendera (może być mikser do smoothie). Zmiksuj.
3. Dodaj cukier i sok z cytryny, zmiksuj.
4. Dodaj śmietanę. Zmiksuj. Podaj w pucharkach, udekoruj świeżymi truskawkami.
WARTO WIEDZIEC:
Truskawki zawierają wysoki poziom azotanów, które ułatwiają przepływ krwi i tlenu. Badania sugerują, że po najedzeniu się truskawek przed treningiem zwiększamy wytrzymałość organizmu oraz spalamy więcej kalorii.