Przepis dnia - Sałatka z selerem konserwowym


Smaczna i sycąca



Sałatka z selerem konserwowym



Składniki:
- 1 słoik selera konserwowego
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 puszka ananasów
- 30 dag szynki
- 4 jajka, ugotowane na twardo
- 20 dag sera żółtego
- majonez (ilość według uznania)
- pieprz



Wykonanie:

1. Seler, kukurydzę i ananasa odsączamy z zalewy. Seler kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę i ananasa kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do dużej miski.

2. Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy. Dodajemy do miski.

3. Dodajemy majonez. Przyprawiamy pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.




WARTO WIEDZIEC:
Kukurydza jest zdrowa