Grillujemy inaczej


Sezon grillowy jeszcze trwa. Zobaczmy kilka ciekawych propozycji.

sekrety grillowania
 

Skoro sezon grillowy nadal trwa, może warto trochę poeksperymentować.

Oto kilka ciekawych i smakowitych porad.

Dla miłośników mięsa
Wieprzowinę zamarynować w musztardzie, ziołach i czosnku.
Drób marynujemy w jogurcie naturalnym z cytryną i tymiankiem.
Aby mięso było soczyste owijamy je lub nadziewamy kawałkami wędzonego boczku.

Dla miłośników ryb
Ryba zyskuje wspaniały posmak, kiedy owiniemy ją w liście chrzanu. Do środka należy włożyć czosnek, korzeń chrzanu, świeży koper oraz koniecznie skropić cytryną. Rybę zawijamy w folię aluminiową, błyszczącą stroną na zewnątrz.

Coś na deser
Na foremce aluminiowej układamy ulubione owoce. Mogą to być brzoskwinie, ananasy, banany lubo mango. Owoce posypujemy cukrem, może tez orzechami lub migdałami. Podajemy je z bitą śmietaną.





  |  
Source: t-time.pl


Zobacz także:







Comments